Straatrovers in Muziekwijk nemen uitgebreid de tijd

ALMERE • Wo 13 mei 2020 | 15:16 • Woensdag 13 mei 2020 | 15:16

Drie straatrovers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag in de Almeerse Muziekwijk ruim een uur met hun slachtoffer over straat gelopen. In die tijd is de 20-jarige Almeerse man beroofd van diverse spullen. De politie is op zoek naar drie verdachten.

Het slachtoffer zou om 23:15 uur door een man zijn aangesproken op de Glinkastraat. Daarna doken nog twee mannen op. Ze duwden het slachtoffer tegen de muur en wilden dat hij waardevolle spullen afgaf.

Berovers nemen de tijd
Volgens de politie leken de belagers geen haast te hebben. De spullen van het slachtoffer werden uitgebreid bekeken en besproken. Daarna moest het slachtoffer meelopen naar een pinautomaat, elders in de wijk. Het was de bedoeling dat hij daar zou pinnen, maar het automaat was buiten werking. Pas een kilometer verderop, aan de Louis Couperusweg in de Literatuurwijk, mocht de man rond 00:30 uur vertrekken.

De politie zoekt mensen die iets hebben gezien van de straatroof en de wandeling van de mannen. Van de drie verdachten is een signalement vrijgegeven.

De politie hoopt dat camera's in de wijk de wandelende mannen hebben vastgelegd. Muziekwijkbewoners en bedrijven wordt gevraagd dit te controleren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel