Plan voor sloop The Lux, mogelijk vijf verdiepingen appartementen

ZEEWOLDE • Do 14 mei 2020 | 20:46 • Donderdag 14 mei 2020 | 20:46

Café-restaurant The Lux in Zeewolde gaat mogelijk tegen de vlakte. Op dezelfde plek zou een nieuw gebouw moeten verrijzen van vijf verdiepingen. Op de begane grond komt in dat geval opnieuw horeca aan de havenzijde. Voor de overige ruimte zijn in de plannen negentien appartementen ingetekend.

De initiatiefnemers achter de nieuwbouwplannen hebben een website gemaakt waar een visualisatie van de nieuwbouw te zien is. Op de site staat dat het college van B en W in Zeewolde in principe zijn medewerking heeft verleend. Toch willen de plannenmakers ook de buurtbewoners bij de ontwikkeling betrekken: "Belangrijk daarbij is dat het plan op voldoende draagvlak kan rekenen in de buurt. Wij willen u dan ook graag als omwonende de schetsplannen presenteren en deze samen bespreken."

Leefbaar Zeewolde heeft schriftelijke vragen gesteld over de sloop- en nieuwbouwplannen. Het nieuwe gebouw van vijf verdiepingen past niet in het huidige bestemmingsplan, zo stelt de partij. "En klopt het dat het Zeewolder college al medewerking heeft verleend aan het plan?", wil Leefbaar graag weten. Tot slot vraagt de partij: "Is het college met Leefbaar Zeewolde eens dat het gepresenteerde plan een ingrijpende beeld-wijziging van de Aanloophaven zal betekenen?"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel