RIVM: 1 nieuw sterfgeval door corona

FLEVOLAND • Za 16 mei 2020 | 14:11 • Zaterdag 16 mei 2020 | 14:11

De afgelopen 24 uur is in Flevoland 1 nieuw sterfgeval gemeld die is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het gaat om een persoon in Almere.

Daarmee zijn er in totaal in Almere 27 mensen bezweken aan COVID-19. Dat is één sterfgeval meer dan in Lelystad. Het totale aantal sterfgevallen in de provincie is nu 82.

Niet alle sterfgevallen vonden ook werkelijk sinds vrijdagmiddag plaats. In cijfers van het RIVM zijn ook correcties van de afgelopen weken doorgevoerd.

Buiten Almere is het aantal sterfgevallen gelijk gebleven. In Dronten zijn het er 11, in Noordoostpolder 9, in Zeewolde 5 en op Urk 4. In Dronten zijn al ruim twee weken geen nieuwe sterfgevallen gemeld. Op Urk is het aantal corona-gerelateerde sterfgevallen sinds 16 april niet meer gewijzigd.

Het totaal aantal Nederlanders dat officieel is overleden aan de gevolgen van het virus is opgelopen tot 5.670. Dat zijn er 27 meer dan vrijdag.

Besmettingen
Volgens het RIVM zijn er nu 873 mensen in Flevoland positief getest op het coronavirus. Dat zijn er 4 meer dan vrijdag. In heel Nederland zijn nu 43.870 positieve tests (+189) geregistreerd.

Er zijn sinds vrijdag geen nieuwe ziekenhuisopnamen van coronapatiënten gemeld.

In Almere is voor 123 mensen een ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad volgt met 62, daarna Dronten met 29, Urk met 22, Noordoostpolder met 14 en Zeewolde met 12.

In totaal zijn tot nu toe 262 Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen (geweest) vanwege corona. Landelijk gaat het om 11.537 ziekenhuisopnames. Dat zijn er 45 meer dan vrijdag.

Ontwikkeling van cijfers
Hieronder kun je zien hoe de aantallen besmettingen, sterfgevallen en ziekenhuisopnames per gemeente zich de afgelopen weken* hebben ontwikkeld:

*Er zit een gat tussen 30 maart en 8 april in de aantallen geregistreerde besmettingen met het coronavirus. Tussen deze dagen maakte het RIVM die cijfers niet bekend. Vanaf 8 april worden deze cijfers wel weer bekendgemaakt.

Kanttekeningen van het RIVM bij de cijfers
Het werkelijke aantal besmettingen ligt volgens het RIVM hoger omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt.

Het RIVM plaatst verder een disclaimer bij zowel het totale aantal nieuwe besmettingen in de afgelopen 24 uur, als ook het aantal nieuwe overledenen in Nederland. Het gaat om overledenen die de afgelopen dag door de GGD in Nederland zijn doorgegeven aan het RIVM, maar zij kunnen ook al enkele dagen eerder zijn overleden. Er kan dus een vertraging zitten in die aantallen. Hetzelfde geldt voor het doorgeven van nieuwe geregistreerde besmettingen. Deze kunnen enkele dagen oud zijn, maar door vertraging nu pas bij het totale aantal besmettingen opgeteld worden.

Mensen met vragen over het coronavirus kunnen terecht op de website van het RIVM: www.rivm.nl. Ook is er een landelijk publieksinformatienummer: 0800-1351. Scholen, bedrijven en andere organisaties kunnen met vragen terecht op www.rijksoverheid.nl/corona. Het algemene nummer van GGD Flevoland is beschikbaar voor specifieke vragen rondom gezondheid: 088-0029910.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel