Inzamelingsactie na brand: 'Ongelofelijk, word er emotioneel van'

ALMERE • Di 19 mei 2020 | 15:52 • Dinsdag 19 mei 2020 | 15:52

Een inzamelingsactie voor een Almeerder die begin maart werd getroffen door een woningbrand heeft inmiddels ruim 2000 euro opgeleverd. Het huis van Rob* liep veel rook- en waterschade op nadat er bij de buren op zolder brand uitbrak.

De woning werd onbewoonbaar verklaard. Er was meer dan tienduizend euro schade en door een vervelende samenloop van omstandigheden kan de Almeerder de schade niet verhalen op zijn eigen verzekering of die van de buren. Hij moest zich flink in de schulden steken om zijn huis weer bewoonbaar te maken.

Reden voor vriend Roël Doorson om een inzamelingsactie te starten. "Rob is een hele goede gozer, met een goed hart. Altijd bereid om iemand te helpen. Dat is de voornaamste reden ook om Rob ook te helpen."

Rob zelf is onder de indruk van alle mensen die aan hem doneren. "Het is echt ongelofelijk wat ze al bij elkaar hebben gehaald. Het is echt supermooi. Ik word er gewoon emotioneel van, elke keer weer." Het gaat naar omstandigheden oké met hem. Sinds deze week is zijn huis weer bewoonbaar.

* Achternaam bij de redactie bekend. Slachtoffer wil niet dat zijn naam op internet voor altijd gelinkt blijft aan de nasleep van de brand.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel