Flevolanders houden minst vaak 1,5 meter afstand

FLEVOLAND • Wo 20 mei 2020 | 5:00 • Woensdag 20 mei 2020 | 5:00

Inwoners van Flevoland gaan van alle Nederlanders het soepelst om met de 1,5 meter regel die is ingesteld vanwege corona. Ongeveer 1 op de 6 zegt niet altijd voldoende afstand te houden tot andere mensen, het grootste aantal van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van dataplatform LocalFocus en Kieskompas.

Ook ontvingen veel Flevolanders te veel bezoekers. Eén op de tien inwoners hield zich niet goed aan de regel om niet meer dan drie gasten in huis te ontvangen. Vanaf 1 juni geldt de maatregel niet meer.

Verder gebruiken Flevolanders het vaakst het OV van alle Nederlanders wanneer dat niet noodzakelijk is. Zo'n 5 procent pakt de bus of de trein om op de plaats van bestemming te komen. In Zeeland is dat slechts 0,3 procent. Flevolanders houden zich wel goed aan de regel dat je niet naar buiten mag met verkoudheidsklachten. Ook wassen ze vaak hun handen. In Noord- en Zuid-Holland doen de minste inwoners dat.

Op verzoek van LocalFocus stelde Kieskompas tussen 8 en 15 mei aan een groep van zo'n 17.000 respondenten vragen. Die gingen over de manier waarop zij nu met de coronamaatregelen omgaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel