'Het rommelt binnen Farmers Defence Force: Van Maanen stapt op'

ZEEWOLDE • Do 21 mei 2020 | 15:36 • Donderdag 21 mei 2020 | 15:36

Het rommelt binnen het bestuur van Farmers Defence Force (FDF). Dat meldt het Algemeen Dagblad. Bestuurslid Jeroen van Maanen uit Zeewolde is volgens de krant opgestapt, samen met bestuurslid Daniëlle Hekman.

Van Maanen zou willen dat voorzitter Mark van den Oever van Farmers Defence Force aftreedt. Hij zou volgens de Zeewoldenaar 'het grootste gevaar' zijn voor de boerenactiegroep.

De ruzie zou onder andere gaan over het nut van het Landbouw Collectief, waarin dertien boerenorganisaties zich verenigd hebben. LTO stapte hier onlangs uit, terwijl ook andere partijen twijfels hebben over het doorgaan van het Collectief.

Jeroen van Maanen wil geen antwoord geven op vragen van Omroep Flevoland over de kwestie. "Ik vind het frappant dat de media hier bovenop duiken alsof ze roddelbladen zijn. In het afgelopen half jaar was er voldoende te melden over landelijke en provinciale besluiten over de voedselvoorziening, maar toen was het schijnbaar te moeilijk om een verhaal te schrijven."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel