Extra gasten door privé-sanitair op stadscamping

LELYSTAD • Do 21 mei 2020 | 17:58 • Donderdag 21 mei 2020 | 17:58

Kleine privé sanitair-units op stadscamping Buytenplaets Suydersee in Lelystad leveren extra campinggasten op. Dat zegt campinghouder Piet Roskam. Vanwege het verbod op het gebruik van gemeenschappelijke sanitairgebouwen heeft Roskam twee mobiele bad- en toilet-combinaties gehuurd.

De privé-units zijn witte aanhangers die op twee verschillende plekken staan op de stadscamping in Lelystad. In zo'n unit zit alles wat een normale badkamer ook heeft, maar dan op wielen: een toilet, wastafel, een bankje en een douche.

Bezoekers zijn enthousiast over de mobiele toiletten. "Het is heel netjes en ik vind het een creatieve oplossing," zegt een campinggast die met zijn vrouw een tent probeert op te zetten. "We hebben net een nieuwe caravan met tent gekocht en nu hebben we er ook eigen sanitair bij." De kosten zijn vijfentwintig euro extra per dag, maar dat vindt dit stel niet erg. "Het is best te doen en we hoeven niet naar het gemeenschappelijke sanitairgebouw bij de ingang te lopen."

Hoewel de camping nog maar voor een kwart bezet is - meer mag ook niet - heeft Roskam nu met de huur van de twee mobiele bad- en toiletcombinaties voldoende omzet. Winst maakt hij nog niet, maar de campinghouder is niet somber over de toekomst. Roskam moet het vooral hebben van de verhuur van de duurdere accommodaties, maar ook andere kampeerders staan in de rij. "Die privé-units zijn een schot in de roos."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel