Arcus 'meer dan tevreden' met tv-serie

LELYSTAD • Vr 22 mei 2020 | 14:27 • Vrijdag 22 mei 2020 | 14:27

Scholengemeenschap ISG Arcus in Lelystad kijkt met een heel goed gevoel terug op de tv-serie '100 dagen voor de klas'. Programmamakers Nicolaas Veul en Tim den Besten hebben voor de serie tussen augustus en de kerstvakantie vorig jaar lesgegeven op de middelbare school.

Rector Kees Hoogvorst: "Wij zijn meer dan tevreden over het beeld dat is geschetst. Het heeft onze verwachtingen overtroffen. We wisten dat we iets integers en moois gemaakt hadden, maar dat het zo opgepakt zou worden, overtrof onze verwachtingen." Volgens de rector heeft de school vanuit het hele land positieve reacties gekregen op de tv-uitzendingen.

Vanuit verschillende lerarenopleidingen heeft Hoogvorst ook te horen gekregen dat het aantal aanmeldingen van zij-instromers toegenomen is. Hij geeft daar de kanttekening bij dat dat ook kan komen door de coronacrisis, dat mensen nu meer baanzekerheid willen hebben en daarom naar het onderwijs kijken. Toch weet hij van een aantal aanmeldingen dat ze specifiek door het tv-programma de keuze voor het onderwijs gemaakt hebben.

Presentatoren Nicolaas Veul en Tim den Besten hebben voor het programma een instroomcursus gevolgd, voor mensen die vanuit een andere sector willen instromen in het onderwijs. Daarna hebben ze 100 dagen voor de klas gestaan op het ISG Arcus. Hun ervaringen en uitdagingen zijn vastgelegd in de zesdelige serie '100 dagen voor de klas' dat door de VPRO uitgezonden werd. Donderdag was de laatste aflevering te zien. De serie is nog terug te kijken bij de VPRO. De jury van de Zilveren Nipkowschijf 2020 heeft een speciale vermelding voor het programma gegeven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel