Verdubbeling voorraad Voedselloket door inzameling moskeeën

ALMERE • Vr 22 mei 2020 | 16:02 • Vrijdag 22 mei 2020 | 16:02

De voorraad van Voedselloket Almere is vrijdagochtend verdubbeld. Dat komt door een inzamelingsactie van de drie Marokkaanse moskeeën in Almere; de Abou Bakr moskee in Stad, Omar Ibn Al Khattab in Buiten en Attaouba in Haven.

Wegens corona zijn de gebedshuizen dicht maar moskeebesturen hebben via flyers hun achterban opgeroepen om voedsel in te zamelen. Volgens voorzitter Hassan Fadili van de Abou Bakr moskee gaat het om halal producten. Zo is er geen varkensvlees of alcohol bij. De donatie is voor iedereen bedoeld ongeacht zijn of haar geloof want er zijn verschillende producten zoals suiker, thee, koffie, pasta, rijst, olie en frisdrank.

De inzamelingsactie is vorige week vrijdag gestart. Fadili: "We wilden iets goeds doen voor de samenleving in Almere. Het Voedselloket was één van de eerste goede doelen dat bij ons opkwam. Als de actie een succes blijkt, willen we dit structureel uitvoeren." De maand ramadan speelt ook een rol bij de hoeveelheid producten die zijn ingezameld. Elke vastenmaand houden moslims extra acties om arme mensen te helpen.

Peter Mons van Voedselloket is blij met de actie. Alle producten zijn volgens hem hard nodig in deze coronatijd. In Almere zijn er 425 huishouders die gebruik maken van het Voedselloket. Deze week kwamen er 22 gezinnen bij, zegt Mons.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel