Einde aan succesvolle Flevour Box

LELYSTAD • Za 23 mei 2020 | 16:29 • Zaterdag 23 mei 2020 | 16:29

Deze week zijn de laatste Flevour boxen bezorgd. Inwoners van Lelystad, Almere, Dronten en Zeewolde konden de box de afgelopen zes weken bestellen. De box is gevuld met lokale producten en is onderdeel van de actie #supportyourlocals. En dat was een razend succes. Sinds het uitbreken van de coronacrisis werden maar liefst 1200 boxen besteld.

Het initiatief is een samenwerking van verschillende organisaties waaronder Flevofood, De Lelystadse Boer en Local2Local. Toen de gevolgen van de coronacrisis voelbaar werden, bundelden de organisaties hun krachten om leveranciers en voedselproducenten een hart onder de riem te steken. De ondernemers zagen vrijwel al hun inkomsten wegvallen, met name door de terugloop van de export.

"Het was een noodoplossing", vertelt Flevour Box ambassadeur Nadia Zerouali. "We wilden de lokale voedselsector helpen en mensen bedienen die moeilijk naar buiten konden". De Flevour Box draait nu nog hoofdzakelijk op vrijwilligers. De verschillende betrokken partijen gaan op zoek naar een manier om lokale producten op de langere termijn te bundelen om ze te kunnen bezorgen in de provincie.

"Veel mensen weten helemaal niet wat Flevoland allemaal produceert. Door deze actie hebben we de kleurrijke Flevolandse smaak bij de mensen thuis kunnen brengen", zegt Nadia Zerouali tevreden. De samengestelde box zit niet alleen vol met typische Flevolandse producten zoals wortels en uien. De box bevat ook het meer exotische spelt en platbrood. Allemaal gewoon uit Flevoland. "We willen laten zien dat voedsel verbindt. Lokaal eten is ook het delen van cultuur en dat doe je samen".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel