Grote Markt, een groot terras

ALMERE • Wo 27 mei 2020 | 12:08 • Woensdag 27 mei 2020 | 12:08

De terrassen in Almere worden ruimer waar het kan, zodat er anderhalve meter afstand gehouden kan worden. Dat meldt de gemeente woensdagochtend. De terrassen mogen op 1 juni weer open. De gemeente wil de horeca dan meteen zo goed als mogelijk laten draaien.

De weekmarkt in Almere Stad die tijdelijk voor een deel op de Grote Markt stond, verdwijnt daar weer om ruimte te maken voor de terrassen. De markt wordt vanaf maandag weer op de oude plek gehouden, op het Stadhuisplein en de Stadhuispromenade.

Verschillende plannen samenvoegen
Vorige week werd al bekend dat ondernemers in Almere hoopten op de mogelijkheid voor ruimere terrassen. Behalve de veiligheidspaden wordt de gehele Grote Markt gevuld met terrassen. Volgens Martin Ort van ondernemersvereniging OVSA moesten daarvoor verschillende plannen worden samengevoegd tot één aanvraag. Die is inmiddels beoordeeld door het college van B en W.

"Weken geleden hebben we een eerste verzoek gedaan om extra ruimte te krijgen", zegt Martin Ort. "De burgemeester heeft de ondernemers toen opgeroepen om met een plan te komen. Dat hebben wij en andere ondernemers gedaan. De beslissing die er nu ligt, geldt in principe voor heel Almere."

Ook in Haven en Buiten ruimere terrassen
De winkeliersvereniging Almere Buiten laat weten dat een aantal aanvragen voor ruimere terrassen zijn goedgekeurd. Ook in Almere Haven is dat zo. John Brons van restaurant Bij Brons in Haven: "Sommige bedrijven hadden een stuk ruimte nodig om aan die anderhalve meter te kunnen voldoen. Iedereen heeft een plannetje kunnen inleveren en daar is naar gekeken. Zoals het er nu naar uit ziet, wordt het akkoord bevonden."

Volgens Brons heeft de gemeente hier erg snel veel werk verzet. Ook Martin Ort is erg positief over het werk op het Stadhuis: "Dit is echt niet zo makkelijk, er liggen veel verantwoordelijkheden. Ik vind dat de gemeente zijn nek heeft uitgestoken om dit te bewerkstelligen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel