Tijdelijk cameratoezicht na beschietingen Hollywoodlaan

ALMERE • Do 28 mei 2020 | 23:04 • Donderdag 28 mei 2020 | 23:04

In de Hollywoodlaan in de Almeerse Filmwijk is sinds dinsdag cameratoezicht ingesteld. Aanleiding is de dubbele beschieting van een woning in deze straat. Dat gebeurde half april een dag na elkaar.

Burgemeester Franc Weerwind had vanwege de ernst van de incidenten eerder al besloten de woning vier weken te sluiten. Dinsdag was de termijn voor de sluiting verlopen. Inmiddels is nog steeds niet duidelijk waarom de incidenten plaatsvonden en wie daarvoor verantwoordelijk was. Volgens de burgemeester gaat het om een situatie gaat "waarin de openbare orde op maatschappelijk onaanvaardbare wijze in het geding is geweest". Daarom is besloten cameratoezicht in te voeren. De camera's blijven drie maanden aanwezig.

De beelden worden 'live' bekeken door een observant in de cameratoezichtcentrale van de gemeente. Er wordt benadrukt dat er via de camera's niet in huizen en tuinen kan worden gekeken.

In verband met ander schietincidenten werd eerder deze maand ook al cameratoezicht ingesteld in Almere Poort en de Kruidenwijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel