Plan voor een 'Car in Concert' op Lelystad Airport

LELYSTAD • Di 2 juni 2020 | 13:51 • Dinsdag 2 juni 2020 | 13:51

Een concert met bekende Nederlandse artiesten bekijken, vanuit je auto op Lelystad Airport. Dat is het idee van Morten Eschweiler van evenementenbureau Teambuilding Texel. Hij wil binnenkort bij de nieuwe hangar op Lelystad Airport een Car in Concert organiseren. Daar is plek voor zo'n 800 à 900 auto's.

Eschweiler wilde het Car in Concert van 19 tot en met 21 juni organiseren. Dat gaat niet lukken, omdat er nog geen vergunning is verleend. "Evenementen zijn in principe tot en met 1 september verboden. Op dit moment gaat niet de gemeente Lelystad, maar de Veiligheidsregio Flevoland over de vergunning", aldus Eschweiler.

De Texelaar zelf denkt dat het evenement mogelijk is, omdat alle bezoekers in een auto zitten. Daardoor is anderhalf meter afstand tussen bezoekers gegarandeerd. "Lelystad Airport staat er zeker niet onwelwillend tegenover. Het is nu zoeken naar een geschikte datum en dan zullen we met hun in overleg moeten of dat ook mogelijk is bij hun. Maar op dit moment zijn we zeker positief in gesprek en is het wachten op de Veiligheidsregio in deze."

De gemeente Lelystad is gevraagd om een reactie op de plannen voor het evenement, maar die heeft nog niet gereageerd.

Een kaartje zou tussen de 70 en 80 euro moeten gaan kosten. Ook aan snacks en bier heeft Eschweiler gedacht. Er zijn gesprekken over een borrelbox met daarin lokale producten. Zodra de vergunning verleend is, kan het concert op korte termijn georganiseerd worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel