Aankloppen bij familie en vrienden voor hulp

DRONTEN • Wo 3 juni 2020 | 16:43 • Woensdag 3 juni 2020 | 16:43

Wie het zelf niet redt, moet aankloppen bij familie en vrienden voor hulp. Dat vindt de gemeente Dronten. De raad steunde unaniem een voorstel verordening Sociaal Domein die het eigen netwerk vooropstelt.

Wethouder Peter van Bergen is hier blij mee. "De verordening gaat uit van de inwoner en zijn omgeving", legt hij uit. "We sluiten beter aan bij de stappen die inwoners nu doorlopen wanneer zij om ondersteuning vragen."

In de verordening staan de regels en afspraken die zijn vastgelegd. Inwoners die niet zelfredzaam zijn, kunnen hier terug vinden wat ze van de gemeente Dronten mogen verwachten. De verordening sluit aan bij de kadernota sociaal domein van de gemeente Dronten. Ook daarin staat dat de gemeente de waarde van mantelzorgers erkent en zich bewust is van de spankracht van vrijwilligers. De gemeente wil graag dat inwoners naar elkaar omzien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel