Demonstratie 'Almere tegen racisme' op Stadhuisplein

ALMERE • Wo 3 juni 2020 | 17:54 • Woensdag 3 juni 2020 | 17:54

Onder de naam 'Almere tegen racisme' wil Anneke Dalger uit Almere een demonstratie houden op het Stadhuisplein. De geplande demonstratie volgt dan in een lange reeks steden waar anti-racismedemonstraties worden gehouden na de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd.

"Je voelt hier de emotie van de hele zwarte bevolking" zegt organisator Anneke Dalger. Ze vindt het belangrijk dat ook in een stad als Almere een dergelijke demonstratie wordt gehouden. "Almere moet een voorbeeld zijn van een inclusieve stad."

De organisatie zegt de demonstratie bijna helemaal rond te hebben. De beoogde datum is op 14 juni om 17:00. Vanuit de vier toegangswegen van het Stadhuisplein wil de organisatie naar het Stadhuisplein lopen om daar te demonstreren.

Demonstraties in de stad
Anneke Dalger was zelf ook aanwezig bij de demonstratie op de Dam in Amsterdam. "Almere was goed vertegenwoordigd op de Dam" vertelt ze. Wel baalt Dalger er van dat veel aandacht naar het schenden van de 1,5 meter maatregel gaat en niet naar de het racismeprobleem. Om die reden wil Dalger bij de demonstratie in Almere de 1,5 meter goed in acht nemen.

In andere Nederlandse steden zijn inmiddels ook demonstraties gehouden op 1,5 meter afstand. In Den Haag en Groningen verliep dit zonder grote problemen. De burgemeester van Rotterdam heeft de demonstratie in zijn stad eerder afgebroken vanwege de drukte.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel