Rutte: 8 juni alle basisscholen open en op reis binnen Europa

FLEVOLAND • Wo 3 juni 2020 | 19:57 • Woensdag 3 juni 2020 | 19:57

Vanaf 8 juni gaan alle kinderen weer volledig naar de basisschool. Daarnaast kunnen we vanaf 15 juni weer op vakantie naar 12 Europese landen. Dat heeft premier Rutte gezegd tijdens een persconferentie in Den Haag.

Op dit moment gaan basisschoolleerlingen nog halve dagen naar school. De bedoeling is dat vanaf 8 juni alle scholen volledig open gaan met een slag om de arm. Mocht het coronavirus weer opsteken dan kan dat verschoven worden.

Reisadvies
Verder geeft Rutte een geel reisadvies voor 12 landen waaronder Duitsland, België, Italië en Kroatië. Dat betekent dat er gelet moet worden op veiligheidsrisico's. Later deze maand volgen mogelijk Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland.

Mocht in een van de landen een nieuwe corona-uitbraak zijn dan is Rutte duidelijk. Hij gaat dan geen Nederlanders terughalen uit het buitenland. Reizen naar Zweden of Groot-Brittannië is vooralsnog geen optie zegt Rutte.

Minister De Jonge van Volksgezondheid gaf aan dat er eerder bezoek mogelijk is in verzorgingshuizen. Mogelijk al vanaf 15 juni.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel