Zuiderpark krijgt directe toegang tot A6

LELYSTAD • Wo 3 juni 2020 | 22:08 • Woensdag 3 juni 2020 | 22:08

Bedrijventerrein Zuiderpark langs de A6 bij Lelystad wordt in de loop van volgend jaar beter bereikbaar. Er komt vanaf de nieuwe afslag van de A6 een nieuwe toegangsweg naar het gebied.

Zuiderpark is op dit moment wat moeilijk bereikbaar. Je kunt er alleen komen via de afslag naar de McDonald's, KFC en het casino. Vandaar loopt een weg onder de Larserdreef door naar het bedrijventerrein.

Op dit moment is bij de A6 een nieuwe op- en afrit in aanbouw. Die wordt aangelegd voor verkeer naar Lelystad Airport, maar de andere kant op wordt de weg in de toekomst doorgetrokken richting de wijk Warande. Vlak naast de snelweg is vrij gemakkelijk een toegangsweg naar Zuiderpark aan te leggen. Die sluit aan op de Poseidonweg.

De gemeente heeft nu een akkoord bereikt met het Rijksvastgoedbedrijf over de aankoop van de grond voor 174.000 euro. Daarna moeten de wettelijke procedures nog worden doorlopen. Naar verwachting kan in het laatste kwartaal van dit jaar een aannemer worden gezocht. Medio 2021 moet de nieuwe weg dan gereed zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel