Onderzoek: Almeerders willen meer aandacht voor onderhoud openbare ruimte

ALMERE • Ma 8 juni 2020 | 21:36 • Maandag 8 juni 2020 | 21:36

Veel Almeerders zijn ontevreden over de staat van de openbare ruimte en willen dat er meer aandacht aan besteed wordt. Dit blijkt uit gesprekken die de gemeente sinds eind vorig jaar met inwoners voert over het onderhoud van de openbare ruimte. De uitkomsten van die gesprekken staan in het Belevingsonderzoek.

Aandachtspunten zijn verzakkingen, verlichting, onkruid, zwerfafval en bijplaatsingen van afval. Daarnaast storen Almeerders zich in algemene zin aan overlastgevend gedrag in de openbare ruimte. Voor deze punten vragen ze meer aandacht.

Het Belevingsonderzoek is gehouden omdat de gemeente Almere werkt aan een nieuwe visie voor het beheer van de stad. Hierin staat hoe de gemeente de komende 5 tot 10 jaar zo slim mogelijk om wil gaan met het geld dat er is.

Ondanks dat 88 procent van de bevolking aangeeft prettig te wonen in Almere is er toch ruimte voor verbetering. De grootste ergernissen zijn verzakte of scheve bestrating, het niet op tijd legen van de afvalbakken en het niet verwijderen van zwerfafval.

Veel inwoners van de stad vinden groen en water als kenmerkend voor Almere en als belangrijke of betekenisvolle plekken. Vooral het groen in de eigen buurt wordt gewaardeerd. Maar ook plekken zoals het strand naast Almere Poort, Oostvaardersplassen en de stadsdeelcentra noemen Almeerders in de gesprekken belangrijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel