Black Lives Matter-demonstratie donderdag op Meerpaalplein

DRONTEN • Wo 10 juni 2020 | 14:04 • Woensdag 10 juni 2020 | 14:04

Op het Meerpaalplein in Dronten wordt donderdag een Black Lives Matter-demonstratie gehouden. Dat laat een woordvoerder van het Ichthus College weten. Lara Omer, een leerlinge van de school, organiseert de demonstratie. Die is van 15:00 tot 16:00 uur.

Tijdens de demonstratie houden Lara Omer en Jean Paul Gebben, de burgemeester van Dronten, toespraken. De scholier wil met deze demonstratie aankaarten dat racisme ook in Nederland een groot probleem is en niet alleen in Amerika.

'Omdat er niemand voor mij opkwam'
"Ik vind dat wij als Drontenaren onze stem moeten laten horen", zegt Omer. "Iedereen verdient dezelfde kans in het leven. Het maakt niet uit wat je afkomst, huidskleur of inkomen is. Iedereen is gelijk."

Zelf heeft de organisator vervelende ervaringen met discriminatie, met name door opmerkingen over haar afkomst en religie. Maar dat is niet waarom ze de demonstratie nu organiseert. "Ik doe dit omdat er niemand voor mij opkwam toen het mij gebeurde. Ik wil aan anderen laten zien dat ik er wel voor hen ben."

Mondkapje en anderhalve meter
Voor de demonstratie is een account op Instragram aangemaakt. Daarop staan een pamflet en een foto van spandoeken die gemaakt worden. Via het pamflet laat de organisatie weten dat deelnemers een mondkapje moeten dragen en dat de aanwijzingen van de organisatie opgevolgd moeten worden. Ook moet er anderhalve meter afstand gehouden worden. Om demonstranten daarbij te helpen, trekken de organisatoren krijtstrepen op het plein.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel