Straten afgesloten voor Nationale Buitenspeeldag

FLEVOLAND • Wo 10 juni 2020 | 17:08 • Woensdag 10 juni 2020 | 17:08

Voor de dertiende keer organiseren Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon de Nationale Buitenspeeldag. Het doel is om kinderen bij de tv en spelcomputer vandaan te halen en ze naar naar buiten te krijgen. Uit een onderzoek van Jantje Beton uit 2019 blijkt dat steeds meer jongeren binnen spelen.

In Zeewolde heeft de gemeente drie straten afgesloten zodat kinderen daar veilig kunnen spelen. Eén van deze straten is de Koolzaadlaan. Kinderen uit die straat hebben kleine doeltjes neergezet en voetballen, hockeyen en fietsen er op los. De ouders hebben voor de kinderen een springkussen neergezet.

De wijkraad van de Boswijk in Lelystad plaatst ook ieder jaar springkussens. Dit jaar is er voor gekozen om de springkussens te verspreiden door de wijk in plaats van ze allemaal bij elkaar te zetten. In verband met de coronamaatregelen heeft het bestuur gekozen voor vier kleinere locaties zodat niet alle bewoners naar hetzelfde grasveld gaan.

Corona
Sinds 29 april mogen kinderen onder de twaalf jaar weer samen buiten sporten. Zij hoeven dan ook geen anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat kinderen een beperkte rol spelen bij het verspreiden van het coronavirus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel