Veel demonstranten bij Black Lives Matter-protest op Agorahof

LELYSTAD • Vr 12 juni 2020 | 18:58 • Vrijdag 12 juni 2020 | 18:58

Bij een anti-racisme protest op de Agorahof in Lelystad waren vrijdagavond zo'n 250 demonstranten aanwezig. Met de demonstratie haken de organisatoren aan bij de Black Lives Matter-beweging. Die begon massaal met demonstreren na de dood van de Amerikaan George Floyd.

De Lelystadse variant is georganiseerd door zes jonge Lelystedelingen. Allen hebben ze een andere culturele achtergrond en te maken gehad met vormen van racisme. "Wij willen een punt achter racisme zetten door middel van onze stem", zegt één van hen.

Eerder werd ook een demonstratie gepland op het Stadhuisplein. Die werd nagenoeg door niemand bezocht. Daarom was besloten om het dit keer anders aan te pakken. Via een Facebookevenement werden mensen opgeroepen om te komen. "Neem je mooiste bord mee en een goed humeur. It’s time too let them hear our voices!', is te lezen in het evenement.

Verplaatst
Ook de nieuwe demonstratie zou op het Stadhuisplein worden gehouden. De gemeente heeft samen met de organisatie besloten dat deze verplaatst wordt naar de Agorahof vanwege de extra ruimte. De organisatie heeft kruisjes op de grond geplakt zodat mensen afstand van elkaar kunnen houden. De meeste demonstranten hielden zich daaraan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel