Kopers van kavels gemeente in ongewisse: mocht NOP die wel verkopen?

MARKNESSE • Za 13 juni 2020 | 10:34 • Zaterdag 13 juni 2020 | 10:34

Kopers van tientallen bouwkavels in Marknesse verkeren in grote onzekerheid. Zij kochten de grond van de gemeente Noordoostpolder, maar het is nog maar de vraag of die wel de rechtmatige eigenaar was. Dat meldt de Stentor.

De gemeente kocht de grond in 2016 via een openbare veiling van de Rabobank. De kavels waren beschikbaar gekomen vanwege het faillissement van projectontwikkelaar Megahome. Maar vlak voor dat faillisement waren de kavels doorverkocht aan een andere vastgoedpartij: Nebo Vastgoed. De rechtbank oordeelde in 2013 dat deze verkoop niet rechtmatig was. Daardoor kon de gemeente drie jaar later eigenaar van de grond worden.

Noodplan
Na de rechtszaak tekende Nebo Vastgoed hoger beroep aan tegen de uitspraak van de rechtbank. Maar omdat dit beroep op een zogeheten 'slaaprol' is gekomen, is het nog niet in behandeling geweest. Daardoor bestaat de kans dat de verkoop aan Nebo Vastgoed alsnog rechtsgeldig wordt verklaard.

Volgens de Stentor werkt de gemeente Noordoostpolder aan een draaiboek om de betrokken kopers een oplossing te bieden. Daarnaast heeft Noordoostpolder de Rabobank voor eventuele schade aansprakelijk gesteld. De gemeente stelt dat de bijzondere achtergrondsituatie van de bouwgrond niet bekend was ten tijde van de openbare veiling.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel