'Wonen bij LARS' als oplossing voor woningnood

LELYSTAD • Wo 17 juni 2020 | 16:39 • Woensdag 17 juni 2020 | 16:39

Woningzoekenden in Lelystad kunnen zich vanaf volgende week inschrijven voor de eerste 7 woningen van het nieuwbouwproject 'Wonen bij LARS'. Dat zijn kleine woningen langs de Larserweg voor mensen die met spoed een woning nodig hebben. In totaal worden er 152 gerealiseerd in drie grote gebouwen.

"Het krijgt een campus-achtige uitstraling", vertelt Ronald Gouwerok van Centrada. Er komt een paviljoen met een activiteitenruimte, terras en wasserette. Gouwerok verwacht dat er veel animo is voor dit soort woonruimtes. Volgens hem is de wachttijd voor een huurwoning in Lelystad zo'n 7 jaar. "Met deze 152 woningen kunnen we wel een slag maken."

Geïnteresseerden kunnen vanaf maandag reageren om in aanmerking te komen voor een woning. Vervolgens wordt geloot wie op motivatiegesprek mag langskomen. De toekomstige bewoners kunnen ook de handen uit de mouwen steken op de campus om een zakcentje te verdienen. De hoogte van de vergoeding hangt af van het soort klus en de werktijd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel