Fietsersbond waarschuwde voor situatie dijk Lelystad-Enkhuizen

LELYSTAD • Wo 17 juni 2020 | 16:52 • Woensdag 17 juni 2020 | 16:52

Fietsersbond Lelystad heeft de provincie gewaarschuwd voor de 'niet-vergevingsgezinde berm' van de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen. Dat zegt de voorzitter van de bond, Ton ten Brinke. Dinsdagochtend kwam profwielrenner Niki Terpstra daar ernstig ten val.

Ten Brinke: "Dat hebben wij voorzien. We hebben meteen na de oplevering van de dijk gezegd: dat moet je eigenlijk anders gaan doen, want dit gaat gevaarlijk worden."

De voorzitter heeft het fietspad een paar maanden geleden bekeken, kort na de opening. "We hebben gezegd dat de berm aan de IJsselmeerkant niet echt vergevingsgezind is, zoals dat heet in vaktermen. Dat zijn allemaal rotsblokken en narigheid, als je daar onderuit gaat dan heb je gegarandeerd pijn aan je hoofd."

Heel pijnlijk
Volgens Ten Brinke is het 'heel pijnlijk' dat de betrokken wegbeheerder 'het gewoon niet snapt'. Het probleem is volgens hem dat de dijk is hersteld door Rijkswaterstaat en daarna overgedragen aan de provincie. De provincie moet er dan voor zorgen dat alles klopt. Ten Brinke: "We hebben tips gegeven aan de provincie en geadviseerd hem niet open te stellen, voor de berm hersteld was."

De 36-jarige Terpstra zou bij het ongeluk een klaplong, een hersenschudding, gebroken ribben en een gebroken sleutelbeen hebben opgelopen. De wielrenner is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel