Eis: jaar cel voor neersteken stiefzoon

ALMERE • Vr 19 juni 2020 | 20:30 • Vrijdag 19 juni 2020 | 20:30

Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag een jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk, geëist tegen een man van 45 uit Almere. Hij wordt ervan verdacht zijn stiefzoon op 14 februari te hebben neergestoken met een keukenmes. De twee hadden op dat moment ruzie.

Het slachtoffer liep meerdere steekwonden op en een klaplong. Naast de celstraf wil de officier van justitie dat de verdachte het slachtoffer een schadevergoeding betaalt van 10.000 euro.

Klap in het gezicht
Het steekincident vond plaats in de woning van de stiefzoon in de Stripheldenbuurt. Na een felle woordenwisseling tussen de twee, kwam het tot een handgemeen waarbij de jongen zijn stiefvader een klap in het gezicht gaf.

Toen de man zijn bloedende lip in de ruit van de magnetron zag, werd hij woedend. Hij greep vanuit de keukenlade een mes en stak in pure razernij op de jongen in. Daarbij raakte hij hem in de rug. De jongen moest met spoed naar het ziekenhuis, waar hij een paar dagen ter observatie moest blijven.

Nog steeds klachten na klaplong
Bij het aanhoren van de slachtofferverklaring van zijn stiefzoon, barstte de verdachte tijdens de zitting in tranen uit. Zijn stiefzoon heeft een trauma opgelopen van de gebeurtenissen en zei nog steeds last te hebben van zijn long.

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel