Woonzorg test of bewoners nog voldoende conditie hebben

FLEVOLAND • Za 20 juni 2020 | 19:15 • Zaterdag 20 juni 2020 | 19:15

Woonzorg Flevoland gaat testen hoe het staat met de conditie van bewoners op de woonzorglocaties en bij mensen die thuiszorg krijgen. De ouderen moesten wekenlang binnenblijven vanwege corona en dat heeft mogelijk gevolgen gehad voor hun conditie.

Een team van fysiotherapeuten heeft een 'meetstraat' gemaakt zodat ze in beeld kunnen brengen wat bijvoorbeeld valrisico's zijn. De opdracht die de ouderen moeten doen bestaat uit een vragenlijst, een handkrachtmeting en ze moeten een klein circuit doorlopen.

Aan de hand van de uitslag wordt bepaald of de ouderen fysiotherapie nodig hebben. Het is dan aan hen zelf of ze behandeld willen worden.

Geslaagd voor de test
Mevrouw Schaake (94) nam vorige week deel aan de tests: “Ik had wel verwacht dat ik zou slagen voor de test. Natuurlijk, haha! Ik probeer zelf in beweging te blijven, even ‘gymnastieken’: dan zit ik in de stoel en doe ik mijn benen omhoog of ik sta op en ga weer zitten. Door de meetstraat gaan was niet alleen nuttig: ik was zo blij met deze ochtend, om weer tussen de mensen te zijn. Ik kreeg alle aandacht. Echt geweldig. Ik ga zo mijn kinderen appen dat ik geslaagd ben!”

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel