Honderden kilo's bokkenvlees gratis voor de horeca

FLEVOLAND • Ma 22 juni 2020 | 7:42 • Maandag 22 juni 2020 | 7:42

Ontwikkelingsmaatschappij Horizon Flevoland zit met 800 kilo bokkenvlees in haar maag. Er is geen vraag naar het vlees dat al tijden in de vriezer ligt. Daarom biedt Horizon het nu gratis aan.

Horecagelegenheden die het op de kaart willen zetten en klanten ermee willen laten kennismaken, mogen het vlees voor niets ophalen om het meer bekendheid te geven.

Twee jaar geleden begon een pilot om bokkenvlees in Flevoland te promoten. Normaal worden bokjes na de geboorte vernietigd of gebruikt voor diervoer, bijvoorbeeld kattenbrokjes. Het plan was om de dieren op te mesten en het vlees bij restaurants op de kaart te krijgen. Nu blijkt er te weinig vraag naar het bokkenvlees te zijn en door de coronacrisis en de gesloten horeca was er zelfs helemaal geen afzetmarkt meer.

Geitensector draait goed
Het project is inmiddels gestopt, maar er liggen nog honderden kilo’s bokkenvlees in de vriezer. het is verwerkt in gerechten als rendang en goulash. Dat wordt nu gratis ter promotie aangeboden. Met de geitensector gaat het in principe goed. Juist daarom worden er ook steeds meer bokjes geboren. Ze zijn een bijproduct in de geitensector, die in principe draait om de melk en geitenkaas. Dat wordt steeds meer geconsumeerd.

Ook al is dit project mislukt, er blijft hoop voor de toekomst, denken de geitenhouders. Want als de horeca weer goed loopt, wordt opnieuw geprobeerd het bokkenvlees af te zetten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel