Vier zorginstellingen zijn inmiddels coronavrij

FLEVOLAND • Di 23 juni 2020 | 17:20 • Dinsdag 23 juni 2020 | 17:20

Vier zorginstellingen met verschillende verzorgingshuizen in Flevoland zijn allemaal coronavrij. Dat blijkt uit een inventarisatie van Omroep Flevoland. Het gaat om verzorgingshuizen in Noordoostpolder en Urk, Lelystad, Dronten en Zeewolde.

Het coronavirus heeft op verschillende plekken in de provincie flink huisgehouden. Zorggroep Oude en Nieuwe Land met locaties in Noordoostpolder en Urk wist het virus in vijf van de zes huizen buiten de deur te houden. Alleen in Talma Hof in Emmeloord raakten uiteindelijk veertien bewoners besmet en kwamen vijf van hen om het leven. In Talma Hof genas de laatste coronapatiënt vorige week.

Woonzorg Flevoland en zorginstelling Coloriet doen daarentegen geen uitspraken over hoeveel van hun cliënten besmet zijn geweest met het coronavirus. Dat doen zij in verband met de privacy. Maar ook bij deze twee instellingen is het virus inmiddels uit de verzorgingshuizen verdwenen. Woonzorg Flevoland kan al sinds 25 mei de maatregelen in de huizen versoepelen doordat de uitbraak voorlopig achter de rug is.

Zorginstelling Talma Urk kon het virus tijdens de uitbraak uit verzorgingshuis Talma Haven houden. In Talma het Dok wist COVID-19 wel binnen te dringen. Daar zorgde het volgens Talma Urk voor diverse besmettingen en enkele slachtoffers. Maar ook dat verzorgingshuis is sinds half mei al coronavirusvrij.

Alle zorginstellingen focussen zich nu op de versoepelingen voor de bewoners en de bezoekers. Wel gaat dit op alle locaties met kleine stapjes om het virus geen nieuwe kans te geven om binnen te komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel