Europarlementariër bekijkt woningen arbeidsmigranten

DRONTEN • Di 23 juni 2020 | 20:16 • Dinsdag 23 juni 2020 | 20:16

PvdA-Europarlementariër Agnes Jongerius neemt komende donderdag een kijkje bij de woningen van arbeidsmigranten in Dronten. Dat doet ze bij Agripark-West, vlakbij de Aeres Hogeschool, waar met name Poolse arbeidsmigranten wonen.

Aanleiding om naar Dronten te komen, zijn de plannen om tot 2023 ruim 850 nieuwe woonplekken voor arbeidsmigranten te realiseren in Dronten. Oplopend tot duizend in 2030.

De woonomstandigheden van arbeidsmigranten zijn nu door corona en de bijbehorende 1,5 meter maatregelen erg actueel. Een 'aanjaagteam' geleid door oud SP-leider Emile Roemer adviseert het kabinet om arbeidsmigranten een eigen kamer te geven om besmettingen te voorkomen.

Plannen aanpassen aan nieuwe inzichten
De plannen uit Dronten komen van voor de corona-uitbraak, maar volgens Jongerius moet er met de inzichten van nu rekening worden gehouden.

''Die plannen moeten nog uitgevoerd worden. En we hebben dus nu de kans, ook in Dronten, om de juiste lessen te leren. (..) Dus het is nu zaak, nu er nieuwe locaties moeten komen, het is nu zaak om te zorgen dat die volgens de nieuwste inzichten en beste normen gemaakt worden'', aldus de Europarlementariër.

Jongerius wil dat er ook op Europees niveau naar de omstandigheden van arbeidsmigranten wordt gekeken. Volgens haar moeten er onder meer strengere regels komen voor uitzendbureau's, betere huisvesting met privacy en een strengere handhaving.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel