Almere Duin met de duinGo-bus bereikbaar

FLEVOLAND • Zo 28 juni 2020 | 8:19 • Zondag 28 juni 2020 | 8:19

Almere Duin is vanaf zondag ook met openbaar busvervoer te bereiken. De nieuwe buslijn 24 van Keolis gaat rijden onder de naam duinGo. Omdat Almere Duin nog een groeiende wijk is, zal die buslijn wel een beperkte dienstregeling rijden. Daarnaast biedt Keolis er de KeoBike aan; op station Poort staan medio juli twaalf deelfietsen klaar.

De gemeente Almere en Keolis gaan na de start van de buslijn kijken door hoeveel mensen deze gebruikt gaat worden. Mocht het busvervoer naar Duin populair blijken, dan wordt het in de toekomst verder uitgebreid.

Hybride bus
Keolis gaat de route rijden met een hybride voertuig, een zogeheten midi-bus. Deze is te vergelijken met de bus op lijn 25 naar Nobelhorst. Op werkdagen rijdt de bus ieder kwartier tussen 06.50 en 09.20 uur, en tussen 13.40 en 18.10 uur. Ook wordt er in de maanden mei tot en met september op zaterdag en zondag gereden tussen 09.00 en 19.00 uur.

Geen aparte busbaan
DuinGo heeft als begin- en eindpunt station Poort. Via de busbaan rijdt de bus vervolgens via de Demitrius Vikelaslaan naar Duin. Daar rijdt duinGo een rondje tegen de klok in via de Marinaweg, de Zeeduinweg, de Verlengde Duinvalleiweg en de Duinvalleiweg. Vanaf station Poort kunnen reizigers overstappen in allerlei richtingen via buslijn M4, R-net en de trein. Reizigers zijn met duinGo in ongeveer een kwartier in het centrum van Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel