Veel meer aanmeldingen voor de pabo

ALMERE • Ma 29 juni 2020 | 17:44 • Maandag 29 juni 2020 | 17:44

Het aantal aanmeldingen voor de pabo in Almere ligt meer dan een kwart hoger dan vorig jaar. Dat laat Windesheim, dat de opleiding aanbiedt, weten. Het gaat om de voltijdopleiding voor studenten die leraar in het basisonderwijs willen worden.

Bij de deeltijdopleiding is de stijging minder te zien. Maar volgens hoofddocent Helprich ten Heuw kan dat nog komen omdat deeltijders zich vaak nog op een laat moment aanmelden.

Het aantal aanmeldingen voor de pabo ligt in heel Nederland fors hoger. Het Landelijk Overleg Lerarenopleiding Basisonderwijs vermoedt dat de coronacrisis heeft geholpen om het vak van leraar zichtbaarder te maken. Ten Heuw vraagt zich af of dat zo is. Hij ziet wel een indirect effect. Door de coronacrisis zijn de toelatingstoetsten voor studenten uitgesteld. Ze mogen die toetsen nog in het eerste jaar van de opleiding maken. Het kan zijn dat dan alsnog veel studenten afvallen.

De extra aanmeldingen zijn volgens Ten Heuw enorm belangrijk om het lerarentekort weg te werken. Hij zegt dat Windesheim zijn studenten ook echt opleidt met als doel dat ze in Flevoland gaan werken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel