Gemeente wil komst supermarkten in Oosterwold tegenhouden

ALMERE • Ma 29 juni 2020 | 20:09 • Maandag 29 juni 2020 | 20:09

De gemeente Almere probeert de komst van nieuwe supermarkten naar Oosterwold tegen te houden. Die zouden teveel concurreren met supermarkten die al in Almere Buiten aanwezig zijn en supermarkten die gepland staan voor Almere Hout.

Er zijn al vergunningen verleend voor een Lidl langs de A6 en voor een kleinere buurtsuper in Oosterwold. De gemeente is bang dat meerdere grote supermarkten zich in de buurt van de snelwegen in Oosterwold willen vestigen. De gemeente zegt dat ze daarvoor volgens het huidige bestemmingsplan vergunningen moet verlenen.

Het college van burgemeester en wethouders vraagt daarom aan de raad om een voorbereidingsbesluit te nemen om de vestiging van nieuwe supermarkten te voorkomen. Zo'n besluit geeft het college een jaar de tijd om ongewenste ontwikkelingen voor het gebied tegen te houden. De gemeente heeft zo een jaar de tijd om een nieuw bestemmingsplan te maken. De kwestie komt dinsdagavond aan de orde tijdens de Politieke Markt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel