Afslag op Hogering gaat maandenlang dicht voor toekomstige parallelweg

FLEVOLAND • Di 30 juni 2020 | 18:25 • Dinsdag 30 juni 2020 | 18:25

Een afslag op de Hogering in Almere Stad gaat vanaf 22:00 uur vanavond tot begin volgend jaar dicht. Bij de Botterweg gaan bigbags met zand de grond in. Deze zakken moeten zeven maanden blijven liggen om de grond te verstevigen voor een toekomstige parallelweg.

De afsluiting duurt tot in elk geval dinsdag 16 februari volgend jaar. In deze periode is afslaan van de Hogering naar de Botterweg niet mogelijk. Ook oversteken van de Botterweg naar de Hollandsedreef en omgekeerd kan niet. Wie tijdens de afsluiting vanaf de Hogering naar Pampushout of Almere Poort wil, kan omrijden via de A6.

De komende twee nachten is de kruising Hogering-Botterweg dicht. Verkeerslichten en rijstroken worden dan aangepast en er geldt een omleidingsroute.

Mogelijk nog langer afgesloten
De afsluiting van de Botterweg-afslag kan volgens de provincie langer gaan duren dan februari volgend jaar. Dat komt omdat er op het kruispunt een tunnel moet komen. Hierover wordt later dit jaar meer bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel