Proef gestart om patiënten korter intern te laten revalideren

ALMERE • Wo 1 juli 2020 | 14:46 • Woensdag 1 juli 2020 | 14:46

Flevoburen in Almere start in het najaar met een proef om de opnametijd te verkorten. Flevoburen is een centrum voor geriatrische revalidatie, bedoeld voor kwetsbare ouderen. Patiënten verblijven voor kortdurende revalidatie in het centrum, dat is gevestigd in een vleugel van het Flevoziekenhuis.

Tijdens de pilot kunnen patiënten thuis revalideren, met behulp van beeldbellen, beweeg- en omgevingssensoren. De voortgang van de revalidatie kan daarbij op afstand in de gaten gehouden worden door zorgverleners.

Opname een week korter
Door deze proef wordt de opnametijd met een week verkort, gemiddeld van vijf naar vier weken. "Wij denken dat mensen toch het best thuis kunnen revalideren", zegt Ellen Vreeburg, manager geriatrische revalidatiezorg van Flevoburen.

Samenwerking
De proef wordt uitgevoerd in samenwerking met verzekeraar Zilveren Kruis en revalidatiecentrum Naarderheem in 't Gooi. In Almere wordt in het najaar gestart met tien deelnemers. Door de opnametijd te verkorten kan Flevoburen met hetzelfde budget revalidatiezorg bieden aan meer patiënten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel