Basisschoolleerlingen zien eindmusical in bioscoop

ALMERE • Wo 1 juli 2020 | 17:38 • Woensdag 1 juli 2020 | 17:38

Voor de leerlingen uit groep acht van de Almeerse basisschool de Vuurvogel was het een spannende dag. Ze lieten vandaag hun musical zien: niet op school, maar in de bioscoop.

Samen met theatergezelschap BonteHond maakten ze een heuse musicalfilm. Alle kinderen namen thuis, met hun mobiele telefoon, verschillende scenes van de musical op. Gecoacht door het theatergezelschap, zodat de leerlingen bijvoorbeeld wisten uit welke hoek ze moesten filmen.

Het theaterstuk heet 'Generatie binnen' en gaat over het leven van jonge mensen in tijden van corona. De musical werd door verschillende scholen in Almere op deze manier gemaakt. Leerlingen van groep 8 van de Vuurvogel waren zo enthousiast dat ze zelf hebben geregeld dat hun eindmusical werd vertoond in de Almeerse bioscoop.

Medeorganisator Anne Wiersma van KIDD vindt het een succes: "Sommige scenes zijn vanuit de kamer van de kinderen gefilmd. Daardoor krijg je gelijk een kijkje in hun leven, dat maakt het extra leuk."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel