Behandeling plan vernieuwing stationsgebied Lelystad uitgesteld

FLEVOLAND • Do 2 juli 2020 | 23:56 • Donderdag 2 juli 2020 | 23:56

De behandeling van het plan van de gemeente Lelystad om het stationsgebied te vernieuwen, is donderdagavond op verzoek van de gemeenteraad niet doorgegaan. "Er is nog veel te bespreken rond de stationsvisie", zei VVD-fractievoorzitter Dennis Grimbergen.

Volgens de VVD-er zijn er nog veel onduidelijkheden rond de plannen. "We willen eerst een 'benen op tafel-sessie' hebben voordat we dit onderwerp behandelen en een besluit nemen." Ook zijn collega Sanne de Wilde van D66 drong aan om het van de agenda halen. "We lopen subsidies of cofinanciering mis als we het nu zouden behandelen," zei De Wilde.

Een voorstel van De Wilde voor uitstel van de behandeling Visie Stationsgebied werd, na een korte schorsing, in stemming gebracht en met zesentwintig tegen acht stemmen aangenomen. Het is niet bekend wanneer de plannen voor vernieuwing van het stationsgebied wel in behandeling worden genomen.

Het college van B en W presenteerde in december vorig jaar plannen om het stationsgebied op de schop te nemen. Via een doorgang door de rechtbank moet het gebied erachter bij het centrum worden getrokken. Hier moet hoogbouw met woningen komen. Het stationsgebied moet een verblijfsplek voor wandelaars en fietsers worden. Ook komt er een nieuw busplein.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel