Watersportstrand bij Houtribsluizen is klaar

LELYSTAD • Di 7 juli 2020 | 11:31 • Dinsdag 7 juli 2020 | 11:31

Het Bataviastrand bij de Hurkende Man in Lelystad is klaar. Rijkswaterstaat heeft het watersportstrand officieel overgedragen aan de provincie, die nog de puntjes op de i gaat zetten.

Het 400 meter lange strand zou aanvankelijk in april al opengaan, maar onder meer door de coronacrisis liepen de werkzaamheden vertraging op. Het Bataviastrand is te vinden aan de strekdam bij Houtribsluizen aan het begin van de Markerwaarddijk.

De provincie is beheerder van het strand en gaat er nog onder meer afvalbakken en een toilet plaatsen. Verder komt er een pad voor onderhoud en calamiteiten. De parkeerplaats is al verbeterd en uitgebreid. Gebruik van het watersportstrand Bataviastrand is wel voor eigen risico, meldt de provincie.

Voorzitter Henning Jansen Klomp van de stichting Hoekipadijk, die samen met het Watersportverbond met het plan voor het strand kwam, is blij dat het eindelijk open is. "Er moet nog het een en ander gebeuren, en het is afwachten hoe druk het gaat worden, maar ik heb al met een grote glimlach op mijn gezicht de eerste rondjes gedraaid."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel