Moordverdachte huurde container voor cocaïne-lab

LELYSTAD • Do 9 juli 2020 | 19:29 • Donderdag 9 juli 2020 | 19:29

Een 51-jarige man die terecht staat voor een moord in Amsterdam huurde in Lelystad twee containers, waarin een vuurwapen met munitie en een compleet cocaïne-laboratorium zijn gevonden. Dat bleek donderdag tijdens een regiezitting over de moord op Raymildo Landveld.

De 19-jarige Landveld werd twee jaar geleden doodgeschoten in Amsterdam. Het OM gaat ervan uit dat hij vermoord werd omdat hij een Mercedes-busje had gestolen dat niet op slot stond. Daarin zat een lading drugs verstopt, alhoewel Landveld dat zelf waarschijnlijk niet wist.

Zwijgende verdachte
De eigenaar van het busje zou daarop de 51-jarige verdachte ingeschakeld hebben. Nog diezelfde avond werden Landveld en een vriend beschoten. De vriend overleefde de aanslag en wees bij een confrontatie de 51-jarige aan als schutter. De verdachte zelf heeft bovendien in een afgeluisterd gesprek toegegeven dat hij geschoten heeft. De man wordt beschuldigd van moord, poging tot moord, wapenbezit en cocaïnehandel.

De verdachte ontkent alles en wil verder niks zeggen. Hij heeft niks te maken met deze "verschrikkelijke" moord, zei hij donderdag nog wel in de rechtbank. Volgens zijn advocaat heeft de politie de vriend van Landman beïnvloed en klopt er dus niks van dat hij de 51-jarige man als schutter heeft aangewezen. De man zit nu 14 maanden in voorarrest. Hoogste tijd om hem vrij te laten, vindt de advocaat. De rechtbank wees dat af en stuurde de verdachte terug naar de gevangenis in Lelystad.

Op 30 november wordt de strafzaak inhoudelijk behandeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel