Ook rechter geeft Almeerder geen bouwvergunning

ALMERE • Vr 10 juli 2020 | 14:59 • Vrijdag 10 juli 2020 | 14:59

Een Almeerder die twee woningen aan De Giek wilde splitsen in zes verschillende appartementen krijgt geen vergunning van de bestuursrechter in Utrecht. De man was ervan overtuigd dat hij van de gemeente Almere een bouwvergunning zou krijgen, maar die weigerde.

Toen hij de vergunning aanvroeg leek er ruimte te zijn in het bestemmingsplan voor het splitsen van woningen. Toen de investeerder een vergunning aanvroeg, liep die aanvraag langdurig vast in de ambtelijke molen van de gemeente. De man suggereerde dat de gemeente vertraagde om het bouwplan financieel te laten doodbloeden.

Een woordvoerder van de gemeente vertelde dat Almere strenger is geworden bij het splitsen van woningen. Wie een extra woning wil toevoegen, moet een vergunning aanvragen. En de gemeente weigert die vergunning als er iets aan de woning wordt veranderd. Daarom mag er niets veranderd worden aan deze woning aan de Giek.

De bestuursrechter geeft de gemeente nu gelijk, want het bestemmingsplan in Almere kent ‘stringente, maar ook heel duidelijke bouwregels’

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel