Veel onzekerheid over toekomst 'GroenRijk'

DRONTEN • Vr 10 juli 2020 | 17:00 • Vrijdag 10 juli 2020 | 17:00

Wat gaat er gebeuren met het perceel van het voormalige tuincentrum GroenRijk aan de Rietweg in Dronten? Hoewel er geen formeel besluit is genomen, zijn omwonenden bezorgd omdat ze gehoord hebben dat er huisvesting voor arbeidsmigranten komt.

Het perceel tussen de Rietweg en de Dronterweg, vlak buiten de bebouwde kom van Dronten, is onder voorbehoud verkocht aan een projectontwikkelaar. Zoveel is zeker. En huidig eigenaar Huub Breg bevestigt ook dat deze projectontwikkelaar plannen heeft voor units waar arbeidsmigranten in kunnen wonen. Maar bij de gemeente zijn de noodzakelijke vergunningen nog niet aangevraagd en evenmin is er een procedure opgestart om het bestemmingsplan te kunnen wijzigen.

Dit soort procedures zijn voor omwonenden het startpunt om bezwaar te kunnen maken, maar daar willen omwonenden niet op wachten. Via een Facebookpagina worden bewoners in de nabijgelegen wijk De Landmaten opgeroepen om zich nu alvast uit te spreken tegen de huisvesting van arbeidsmigranten. De zorgen zijn verwoord in een brief aan de gemeente en er is in de buurt huis-aan-huis een flyer verspreid.

Ander initiatief
Omwonenden worden in die folder ook geattendeerd op 'Zorgerf', een initiatief voor een woon-zorgcomplex voor ouderen. De initiatiefnemers achter 'Zorgerf' hebben ook hun zinnen gezet op de locatie van Groenrijk, en worden daarin gesteund door de tegenstanders van arbeidsmigrantenhuisvesting. Coby Dekker van 'Zorgerf' houdt hoop op het perceel zolang er nog een voorbehoud op de verkoop aan de projectontwikkelaar van kracht is.

De gemeente heeft de plannen van de projectontwikkelaar en die van Zorgerf inmiddels aan Omroep Flevoland bevestigd. "Voor beide ontwikkelingen geldt dat de gemeente Dronten geen initiatiefnemer is. De gemeente is geen eigenaar van de grond en heeft daarom een kaderstellende en een begeleidende/faciliterende rol."

De initiatiefnemers van de flyeractie willen de handtekeningen na het zomerreces aanbieden aan de gemeente.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel