Elektrische bussen voor airport gaan waarschijnlijk op Ameland rijden

LELYSTAD • Vr 10 juli 2020 | 20:13 • Vrijdag 10 juli 2020 | 20:13

Elektrische bussen die vervoerder Arriva voor ritten tussen station Lelystad en het vliegveld had besteld, gaan voorlopig op andere plekken in het land rijden. Hoogstwaarschijnlijk gaat dit gebeuren op Ameland. Dat meldt de provincie.

Omdat de opening van het uitgebreide Lelystad Airport is uitgesteld, dreigden de elektrische bussen langdurig stil te komen staan. Omdat dit schadelijk is voor de voertuigen, heeft vervoerder Arriva van de provincie Flevoland toestemming om de bussen ergens anders in het land 'onder voorwaarden rijdend te houden'. Verder krijgt Arriva een vergoeding voor de al gemaakte kosten voor de bussen. De hoogte van dit bedrag is nog niet bekendgemaakt.

Vorig jaar is afgesproken dat Arriva tot 2030 het vervoer tussen station Lelystad en Lelystad Airport zal verzorgen.

Arriva zal ook de kaartverkoopapparatuur voor in de bussen en in de terminal van Lelystad Airport gaan leveren, omdat dit volgens de provincie voor reizigers het gemakkelijkst en het meest zeker is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel