Kunstroute Natuurpark wil dit jaar 'Overbruggen'

LELYSTAD • Zo 12 juli 2020 | 18:45 • Zondag 12 juli 2020 | 18:45

Een gigantisch blauw ei, een haas met een theepot op zijn kop en een oranje tunnel van takken: allemaal kunstwerken in het thema 'Overbruggen'. Ze zijn onderdeel van de 16e editie van een kunstroute in Natuurpark Lelystad.

Op de route zijn tien kunstwerken te zien, allemaal gemaakt door kunstenaars uit Flevoland. Organisator Hein Walter van Kunstenaars Vereniging Flevoland en dichter Maria van Daalen lieten zich inspireren door de werken en schreven er gedichten bij.

Walter: "Het was aanvankelijk de bedoeling om te denken aan het overbruggen van verschillende opvattingen. Vanwege deze tijd hebben we ook gekozen voor de invulling van het overbruggen van corona. Dus sommige kunstwerken zijn gericht op dat eerste, anderen op het overbruggen van de stilte, de eenzaamheid, de mondkapjes."

In september zullen er nog eens zeven kunstwerken worden toegevoegd aan de collectie. Alle kunstwerken zijn tot eind oktober kosteloos te bewonderen in het Natuurpark.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel