Garnalenvissers zoeken tevergeefs naar vermist meisje bij Ameland

URK • Ma 13 juli 2020 | 11:54 • Maandag 13 juli 2020 | 11:54

Urker garnalenvissers hebben maandag samen met collega's uit onder meer Lauwersoog en Zoutkamp in de Noordzee gezocht naar het Duitse meisje van 14 dat sinds zaterdagavond vermist is. In totaal deden zo'n 25 kotters uit heel Nederland mee aan de zoektocht bij Ameland. De zoektocht bleef maandagmiddag nog zonder resultaat.

Volgens burgemeester Stoel van Ameland raakte de Duitse vermist toen ze zaterdagavond samen met haar zusje vanuit het water stond te kijken naar de zonsondergang. "Ze zijn daarbij in problemen gekomen. Hun vader probeerde hen toen te helpen", zegt Stoel tegen Omrop Fryslân. De vader en het zusje wisten in veiligheid te komen, het 14-jarige meisje verdween in de golven en is sindsdien vermist.

Dregteam SOAD uit Urk werd zondag ook al ingeschakeld om langs het strand te helpen zoeken. De Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen zocht meerdere uren tevergeefs in de branding. Pieter Keuter van SOAD Urk zegt dat die pogingen uiteindelijk weinig zinvol bleken: "De omstandigheden waren voor ons en de apparatuur te zwaar om goed te kunnen zoeken."

"We zullen altijd ons best doen om vermiste personen terug te vinden"

— Pieter Keuter,SOAD Urk

SOAD Urk werkt samen met het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie. Meestal worden de Urkers ingeschakeld bij vermissingen op binnenwateren zoals meren en rivieren. Ondanks dat het zoeken op het open water van de Noordzee in de praktijk lastig blijkt, zal SOAD Urk altijd ja zeggen tegen zulke hulpvragen. "We zullen altijd ons best doen om vermiste personen terug te vinden, dat is onze taak", aldus Pieter Keuter.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel