RIVM: afgelopen week vijf nieuwe Flevolandse coronabesmettingen

FLEVOLAND • Di 14 juli 2020 | 15:38 • Dinsdag 14 juli 2020 | 15:38

In de afgelopen week is het aantal mensen dat positief is getest op corona, iets gestegen. Het gaan in totaal om vijf vastgestelde besmettingen. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Er zijn de afgelopen week geen inwoners van Flevoland overleden aan de gevolgen van het virus. Het dodental blijft daarmee op 92 staan. Er zijn de afgelopen zeven dagen ook geen nieuwe ziekenhuisopnames geweest.

Het RIVM geeft niet meer dagelijks de cijfers door, maar heeft de frequentie teruggebracht naar één keer per week. Landelijk waren er acht coronadoden te betreuren in de afgelopen week, waarmee het totaal aantal op 6.135 sterfgevallen is gekomen.

Het aantal Flevolandse sterfgevallen blijft het hoogst in Almere (31), gevolgd door Lelystad (29), Dronten (12), Noordoostpolder (10), Zeewolde (6) en Urk (4).

Ziekenhuisopname
Er zijn dus geen nieuwe ziekenhuisopnames geweest in Flevoland, maar wel zijn er twee correcties doorgevoerd in de oude cijfers. Tot nu toe is voor 123 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. In Lelystad staat de teller op 63, in Dronten op 30, in Urk op 22, in Noordoostpolder op 14 en in Zeewolde op 12. Landelijk zijn er nu in totaal 11.892 ziekenhuisopnames geweest, blijkt uit de dinsdag gepubliceerde cijfers.

De testen hebben landelijk 534 nieuwe besmettingsgevallen aan het licht gebracht. Het officieel vastgestelde aantal besmettingen komt daarmee op 51.146. Sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus zijn nu 982* Flevolanders officieel besmet geraakt.

*Hoewel er 5 besmettingen in Flevoland bij kwamen, zijn ook hier enkele correcties toegepast op de oudere cijfers. Daardoor is het totale aantal besmette Flevolanders lichtjes gedaald ten opzichte van vorige week.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel