Wasberen zonder kleerscheuren naar Emmen vervoerd

ALMERE • Vr 17 juli 2020 | 16:13 • Vrijdag 17 juli 2020 | 16:13

Elf wasberen van Stichting AAP in Almere zijn vrijdagmiddag veilig aangekomen op hun nieuwe plek in dierentuin Wildlands in Emmen. De dieren konden snel worden gevangen en het transport verliep goed. Tien van de elf dieren kwamen vorig jaar uit Limburg naar Almere. De elfde wasbeer was 'Woolf', die vorig jaar door Huizen struinde.

Medewerkers van AAP gingen vrijdagochtend gewapend met netten en transportboxen het wasberenverblijf in. Met drie man sterk was de klus snel geklaard, al brak er ook een net, omdat één van de wasberen iets te wild tekeer ging. Eenmaal in de transportbox werden de elf dieren in een busje gezet en naar Emmen gereden.

Dieren waren bijna afgeschoten
De tien Limburgse wasberen waren er bijna niet meer geweest. De provincie Limburg wilde de zogenaamde invasieve exoten vorig jaar afschieten, omdat ze geen opvangmogelijkheden zag. Vervolgens bood AAP aan om de dieren tijdelijk op te vangen. Dat aanbod kreeg begin vorig jaar veel steun. Mensen tekenden massaal een petitie tegen de Limburgse afschotplannen.

Nieuwe Limburgse wasberen op komst
AAP heeft nu nog tien wasberen in het verblijf zitten. In de loop van het jaar komen daar nog 25 bij. Deze dieren leven nu nog in het wild in Limburg, maar de dit jaar geboren dieren kunnen niet gelijk van hun ouders worden gescheiden. AAP verwacht dat ook voor deze dieren op termijn een oplossing komt. Volgens directeur David van Gennep tonen meerdere dierentuinen interesse in de wasberen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel