Stadsboerderij gaat nieuwe Lidl helpen

ALMERE • Za 18 juli 2020 | 21:25 • Zaterdag 18 juli 2020 | 21:25

De toekomstige Lidl supermarkt in de Almeerse wijk Oosterwold gaat samen met De Stadsboerderij Almere het perceel inrichten. De supermarkt is net als alle bewoners van het gebied Oosterwold verplicht om vijftig procent van hun grond te gebruiken voor stadslandbouw.

De Stadsboerderij laat weten dat er eerst gras en klaver wordt ingezaaid rondom de supermarkt. Of dat begraasd gaat worden of alleen geoogst voor wintervoer voor dieren, moet later blijken. Lidl wil overigens niets kwijt over de samenwerking. Het bedrijf bevestigt alleen dat er gesproken is "over een mogelijke samenwerking".

De stadsboer heeft in Almere een boerderij in Oosterwold en een boerderij op de Kemphaan. Daar wordt ook een biologische markt gehouden. Daarnaast biedt de Stadsboerderij producten van 'Almeerse Weelde' aan. Dat zijn lokaal gemaakte producten.

Voorlopig komt er geen aanbod van Almeerse Weelde in de lokale Lidl te liggen, laat de stadsboer weten. Wel is er het plan om op het veld rond de supermarkt mosterdzaad te laten groeien. Hopelijk wil de Lidl die mosterd dan in het assortiment opnemen.

Lidl zelf wil verder niks kwijt over de te bouwen supermarkt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel