Eén van de twee meisjes vlot-drama Almere uit coma

ALMERE • Zo 19 juli 2020 | 18:56 • Zondag 19 juli 2020 | 18:56

Eén van de twee meisjes die zaterdag bij een ongeluk met een vlot, onder het vaartuig bekneld was geraakt, is uit een coma ontwaakt. Het tweede slachtoffer, ook een meisje, is dat niet. Dat zei loco-burgemeester Maaike Veeningen van Almere bij een bezoek aan de plek van het ongeval. Beide kinderen werden na het ongeluk in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht.

Zaterdag speelden zes meisjes op het vlot in het Cascadepark. Het vlot sloeg om waarbij de twee meisjes onder het vlot bekneld raakten. Omstanders hebben de meisjes vervolgens boven water gekregen. Daar zijn de twee kinderen gereanimeerd en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Twee traumahelikopters kwamen ter plekke om het ambulancepersoneel te assisteren. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, weet de loco-burgemeester nog niet. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Het vlot is dezelfde avond nog uit het water gehaald.

Binnen de gemeente Almere is nog een tweede, vergelijkbaar vlot. Deze was al tijdelijk buiten gebruik en volgens loco-burgemeester Veeningen blijft dat voorlopig ook zo. Een derde vlot, dat niet van de gemeente is, ligt bij stadslandgoed De Kemphaan. De gemeente gaat de eigenaar vragen om ook naar dat vlot te kijken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel