2019 succesvol jaar voor de Meerpaal

DRONTEN • Ma 20 juli 2020 | 11:54 • Maandag 20 juli 2020 | 11:54

Het theater en de bioscoop in de Meerpaal in Dronten hebben een succesvol jaar achter de rug. Er werden zowel voor de films als voor podiumvoorstellingen meer bezoekers getrokken dan in 2018, zo blijkt uit het onlangs gepubliceerde jaarverslag.

Grote trekkers in het theater waren de cabaretiers Youp van 't Hek, Bert Visscher en Pieter Derks. Ook gaf het zangtrio OG3NE een uitverkocht concert in Dronten. De voorstellingen rondom een maatschappelijk thema zoals racisme en eetstoornissen trokken juist weinig publiek. Toch wil de Meerpaal vanwege het belang van de thema's deze voorstellingen wel blijven programmeren.

In de bioscoop was 'The Lion King' met afstand de best bezochte film. Er kwamen bijna drieduizend bezoekers naar deze remake met levensechte, pratende dieren, gevolgd door duizend bezoekers voor de animatiefilm 'Frozen 2'.

Directeur Hans Maris is blij dat er vooruitgang geboekt is ten opzichte van 2018, maar stelt in het jaarverslag wel vast dat het theater nog steeds rode cijfers zou schrijven als de gemeente de theateractiviteiten niet zou subsidiëren. 2019 was het eerste jaar waarin die financiële steun van kracht werd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel