Ondernemer van het Jaar begint bedrijf bij Schokland

ZEEWOLDE • Vr 24 juli 2020 | 18:28 • Vrijdag 24 juli 2020 | 18:28

'Ondernemer van het Jaar' uit Zeewolde, Arjen Verschure, begint een nieuw bedrijf bij Schokland: het Graanschap. In dat bedrijf werkt Verschure samen met een bakker en een molenaar. Samen gaan ze duurzaam en circulair brood maken.

De missie van het Graanschap is om de productie van graan naar brood korter te maken. Nu bakken Nederlandse bakkers nog brood van graan uit het buitenland en wordt graan dat in Nederland wordt gemaakt, gebruikt als veevoer. Die constructie wil Verschure veranderen, door alles in eigen land te doen.

De Zeewolder 'Ondernemer van het Jaar' is inmiddels drie jaar bezig met het project. Hij heeft al een melkveebedrijf in Zeewolde en gaat het verbouwen van graan erbij doen. Tegen die uitbreiding kijkt hij niet op: "Nu kunnen er meer mensen werken, daar wordt het gezelliger van. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe dingen.

Bakkerij naast de molen
"Het brood wordt gebakken in Laren, maar in Schokland staat de molen en groeit het graan." Daar komt verandering in als het aan Verschure ligt: "De volgende bakkerij willen we naast de molen hier in Schokland bouwen. Wat ons betreft kan dat niet snel genoeg gaan."

Verschure ziet nog meer voordelen aan de uitbreiding van het bedrijf: "Een mindere oogst of het brood dat bij de bakker overblijft, kan ik als voer gebruiken voor mijn koeien."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel