Visboer laatst overgebleven winkel in Food Passage

ALMERE • Za 25 juli 2020 | 17:02 • Zaterdag 25 juli 2020 | 17:02

De Food Passage in het centrum van Almere loopt leeg, maar de viswinkel van de gebroeders Koning blijft als laatste winkel nog tot november open. Zaterdagmiddag sloten de supermarkten Deen en Budget Food de deuren omdat het aantal klanten tegenvalt.

De eigenaren van Viscircus Gebroeders Koning vinden het jammer dat ze de deur moeten sluiten. Theo Koning: "De Food Passage gaat dicht dus wij moeten er uit. We hebben geen keus." Enkele bezoekers die nog wel komen, denken dat de passage bij de Schippergarage geen succes is, omdat ze buiten de winkelroute ligt. "Wij parkeren de auto hier in de parkeergarage," vertelt een mevrouw. "Maar als je geen auto hebt, dan kom je hier niet zo gauw naar toe lopen."

Koning merkt juist dat het heel goed gaat met de verkoop. "We hebben het gigantisch druk. Topdrukte." En de winkel staat inderdaad vol klanten. "Ik kom helemaal uit de Kruidenwijk", zegt een oudere man. "Dat is wel een kwartiertje fietsen." Hij heeft het er voor over. Een mevrouw die in de rij op haar beurt wacht is ook vaste klant. "Omdat ze hier heerlijke vis hebben", zegt ze.

Gerucht over parkeerplaatsen
Wat er op de lege plekken in de Food Passage komt, is nog niet duidelijk. Hoewel Koning wel een vermoeden heeft. "Ik vind het jammer dat het een parkeergarage gaat worden voor de Floriade." Dat gerucht doet al langer de ronde in Almere, maar de gemeente ontkent dat ruimte van de Food Passage omgebouwd gaat worden tot parkeerplekken voor de Floriade.

Verhuizing
Hoe dan ook, de viswinkel blijft tot eind november in de Food Passage. De visboer is 33 jaar in Almere gevestigd en is inmiddels vier keer verhuisd. De winkel blijft in Almere, maar dan op een andere locatie. De oudere vaste klanten blijven hun visboer trouw. "Waar ze ook naar toe gaan, ik ga ze achterna", zegt een mevrouw. Welke locatie, dat wil Koning niet zeggen. "Maar het is wel een toplocatie in het centrum van Almere Stad."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel